De vorige week overleden dj Frankie Knuckles scoort voor het eerst in bijna twintig jaar tijd weer een hit in Groot-Brittannië.

Het 25 jaar oude Your Love met Jamie Principle komt deze week op nummer 23 binnen in de Britse Top 40, nadat er een Facebook-actie was opgezet.

Your Love zou later de basis vormen van de top 10-hit You Got The Love van The Source en Candi Staton, maar het origineel kwam nooit hoger dan nummer 59.

De geschiedenis van Your Love gaat terug tot 1984, toen producer Jamie Principle er een demo van uitbracht. Hij baseerde het op een gedicht dat hij voor zijn toenmalige vriendin schreef en op de baslijn van het disconummer Feels Good (Carrots And Beets). Frankie Knuckles produceerde de bekende remix in 1987.

Knuckles overleed op 59-jarige leeftijd en werd ook wel The Godfather Of House genoemd. Toch had hij slechts drie Britse Top 40-hits, te weten The Whistle Sing (nummer 17 in 1991), Too Many Fish (nummer 34 in 1995) en Whadda U Want (From Me) (nummer 36 in 1995).

Remix

The Whistle Song was de enige hit van Knuckles in Nederland. De houseklassieker bereikte in het najaar van 1991 de 29e positie in de Nationale Top 100, de voorganger van de Mega Top 50. Grote hits die door Knuckles van een remix werden voorzien, waren Change van Lisa Stansfield en Un-Break My Heart van Toni Braxton.

Het is niet de eerste keer dat een oud liedje de Britse hitlijst bestormt na een dergelijke actie. Twintig jaar oude singles van Nirvana en Rage Against The Machine keerden de afgelopen jaren terug in de Top 40 en na het overlijden van Margaret Thatcher werd Ding-Dong! The Witch Is Dead uit 1939 een nummer 2-hit.

​Frankie Knuckles & Jamie Principle - Your Love (1987)