De Britse band Kaiser Chiefs voert deze week voor de tweede keer in zijn bestaan de albumlijst aan in zijn land van herkomst.

Het album Education, Education, Education & War verstoot The X Factor-winnaar Sam Bailey van de eerste plek van de lijst, meldt The Official Charts Company.

Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 bedraagt tweeduizend exemplaren. In 2007 stond Kaiser Chiefs al op nummer 1 met Yours Truly, Angry Mob.

In het thuisland van de band doet de plaat het aanzienlijk beter dan in Nederland. Hier komt het album deze week op de 37e positie van de Album Top 100 binnen. Daarmee is het niet de laagst genoteerde plaat van Kaiser Chiefs hier. Voorganger The Future Is Medieval kwam maar tot nummer 40.

Johnny Cash bereikt eveneens een mijlpaal in de Britse albumlijst. Het postuum verschenen Out Among The Stars komt op nummer 4 binnen, zijn hoogste notering ooit in Groot-Brittannië. Tot op heden had hij vier top 10-noteringen, waarvan Hello, I’m Johnny Cash uit 1970 de hoogste was (nummer 6).