Jett Rebel stapt niet meer met een flinke slok op het podium op. "Vroeger stond ik nogal eens lazarus op het podium en kon ik daar ook van genieten. Tegenwoordig ben ik bang om op mijn bek te gaan".

Dat zegt de zanger vrijdag in Spits. "Voor je het weet sta je te blèren als een aap, terwijl je denkt dat je heel mooi aan het zingen bent".

De 23-jarige zanger, die eigenlijk Jelte Tuinstra heet, heeft wel eens kritiek gekregen op een beschonken show. "Omdat ik de band een keer of twintig had voorgesteld".

Hoewel Rebel de alcohol voor een concert laat staan, steekt hij wel graag een joint op. "Dat draagt bij aan de beleving. Het kan ook helpen om dingen los te laten".

Groupies

De zanger deelt naar eigen zeggen tegenwoordig ook minder het bed met groupies. "Toen ik nog in Amsterdam woonde, was optreden en meisjes versieren aan de orde van de dag", vertelt hij. "Nu woon ik in een studio buiten de stad en ga ik na de show snel naar huis. Het is jammer dat er niet meer echt gefeest wordt".

Toch vindt Rebel het ook wel fijn dat hij daardoor meer bezig kan zijn met muziek. "In tegenstelling tot in Amsterdam kan ik nu een drumstel midden in de kamer zetten en me volledig op de muziek richten. Dat voelt goed".

Vrouwenkleding

Rebel is naast zijn muziek vooral ook bekend door zijn excentriciteit. Zo draagt hij regelmatig vrouwenkleding, vertelt hij aan Spits. "Ik ben net een tuttig meisje wat dat betreft", aldus de zanger. Soms krijgt hij deze kleding van zijn moeder of van vriendinnen. Maar hij koopt deze ook wel eens zelf

"Verder ben ik helemaal geen vrouwelijke gast of zo. Ik vind het gewoon goed staan. Sommige mensen vinden dat moeilijk te verteren, maar ik vind dat elke jongen, hetero, homo of wat dan ook, zich vrij moet voelen om aan te trekken wat hij tof vindt".

"Soms krijg ik rotopmerkingen. Mensen mogen wel wat verdraagzamer zijn. Niemand hoeft het zich persoonlijk aan te trekken dat ik met glitters in mijn haar loop".