Radio 538-dj Edwin Evers scoort zijn tweede hit in Nederland met de André Hazes-cover Ik Meen ‘t.

De reggaeachtige variant van de Hazes-klassieker is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Het liedje werd opgenomen naar aanleiding van Holland Zingt Hazes.

André Hazes scoorde in 1985 zijn derde nummer 1-hit met Ik Meen ‘t, nadat Eenzame Kerst in 1976 en Diep In Mijn Hart in 1982 al de toppositie bereikten.

De enige andere nummer 1-hit die Hazes in zijn leven scoorde, was Wij Houden Van Oranje, tijdens het EK van 1988. Daarna stond Hazes postuum drie keer op de eerste plek genoteerd: in 2004 met Zij Gelooft In Mij en in 2007 met de duetten Blijf Bij Mij (met Gerard Joling) en Bedankt Mijn Vriend (met zijn zoon).

Vertaling

Ik Meen ’t is de tweede hit voor Edwin Evers, ditmaal met zijn eigen band, nadat hij in 2011 al een top 10-hit had met Wil Je Niet Nog 1 Nacht, een duet met Glennis Grace. Dat liedje was een vertaling van een Kelly Clarkson-nummer. Ook Ik Meen ’t is een vertaling, het origineel is van Ray Charles uit 1971.

Evers is niet de eerste radio-dj die een hit scoort in Nederland. Negentien collega’s (Gordon en Eric Dikeb niet meegerekend) gingen hem voor. De meest succesvolle was Wessel van Diepen, verantwoordelijk voor hits van Vengaboys, L.A. Style en Lick. Alfred Lagarde scoorde vier hits onder zijn pseudoniem Johnny Camaro.

Radiosterren

Andere radiosterren met een hitnotering waren Gerard de Vries (Cowboy Gerard), Robin Albers (Jaydee), Rob Out (Egbert Douwe), Patrick Kicken (Da Cloot), Jan Veen, Fred Siebelink (Fred Cassette) en Dennis Weening (Stennis). Mega Top 50-presentator Bart Arens zat achter hitjes van Lock ’N Load, DJ Alpha en Hammer House.

Daarnaast waren er diverse collectieven met bekende radio-dj’s erin: Ginger Ale (Wil Luikinga), Buffalo Bob & The Rinkelstars (Rob Stenders en Jeroen van Inkel), The Free (Ferry Maat), De 3 Musketiers (Peter Plaisier, Sjors Fröhlich en Corné Klijn), De Witte Raven (Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte) en BN’ers Voor BNN.