De Nederlandse dj Hardwell verraste donderdagmiddag het Museumplein met een optreden. Daar maakte Dance4Life bekend dat de hij de nieuwe ambassadeur van de organisatie is.

Heeft u foto's van dit moment? Stuur ze in via NUfoto.

In een open bus reed de 26-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, het Museumplein in Amsterdam op.

Daar gaf hij een optreden van een half uur weg. Onder meer zijn nieuwe single Everybody Is In The Place en I Love It van Icona Pop passeerden de revue.

In een korte tijd verzamelden enkele honderden mensen zich op het zonnige Museumplein, waar volop gedanst werd. Tegen het einde van de show stonden er meer dan duizend mensen voor het open podium.

Hardwell was al bekend met Dance4Life, dat seksuele voorlichting geeft om aids tegen te gaan. "Toen ze begonnen, was ik precies de doelgroep", aldus de dj tegen NU.nl.

"Ik was dus van begin af aan op de hoogte van wat ze doen en waar de organisatie voor staat. Dat ik nu het stokje van Tiësto mag overnemen is natuurlijk een grote eer. Ik wil me hier in alle opzichten bij betrekken."

Seks

"Ik denk dat ik jongeren wel aan kan spreken. Ook in Nederland gebeurt het vaak dat mensen onveilige seks hebben. Daar begint het bij. Natuurlijk is aids het uiterste punt en de hoofdfocus, maar je moet vooral de rest niet vergeten. Maar ik denk dat het geen zin heeft om als een strenge leraar met je vinger te gaan wijzen."

"Als ouders tegen hun pubers zeggen dat ze iets niet mogen doen, doen ze het juist. Ik hoop dat ik ze spelenderwijs met het onderwerp in aanraking kan brengen zodat ze zich toch bewust worden van het probleem. Dat lijkt me veel effectiever dan de strenge manier. Ik kan nu ook veel mensen bereiken, dus hoop wat dat betreft een goede ondersteuning te zijn."

Statusland

Ondertussen heeft Hardwell het erg druk. Hij is nog maar net terug van een trip naar Miami, waar hij het grote Amerikaanse festival Ultra Music mocht afsluiten. Hij merkt dat zijn uitverkiezing tot nummer 1-dj van de wereld hem daar geen windeieren legt. "Amerika is toch een statusland. Dus je merkt het verschil zeker", vindt hij.

"Zo was onze labelavond een van de eerste avonden die uitverkocht raakte. En ik mocht natuurlijk het festival afsluiten, wat een ontzettende eer is. Maar vooral merk ik dat de hype veel groter is. Ineens herkent iedereen mij daar, dat is wel bizar."

Intro

Deze zomer mag Hardwell ook het festival Mysteryland afsluiten, maar tot die tijd is hij ook nog bezig met een album. De single Everybody Is In The Place, die de dj deze week uitbrengt, maakt daar geen deel van uit. "Die had ik nog liggen. Het was altijd de intro van mijn shows, maar nu hebben we hem toch maar uitgebracht."

"Ik heb niet veel vrije tijd door al het touren, maar de vrije tijd die ik heb, gebruik ik om in de studio aan het album te werken. Uiteindelijk hoop ik dat hij dit najaar kan uitkomen. Ik heb bijvoorbeeld al veel instrumentale nummers liggen, maar dan moeten er nog vocalen bij komen. Soms zit ik meer te wachten dan dat ik productief ben."