De Nederlandse popgroep The Scene houdt er na 35 jaar noodgedwongen mee op. Frontman en songwriter Thé Lau lijdt aan kanker en heeft niet lang meer te leven.

De groep geeft drie laatste optredens op Pinkpop (7 juni), in Paradiso (17 juni) en in de AB in Brussel (21 juni). Dat maakt het management donderdag bekend.

Onlangs kreeg Lau, bij wie in augustus keelkanker werd geconstateerd, te horen dat de ziekte is uitgezaaid naar zijn longen.

Hij is inmiddels uitbehandeld. Bij Giel Beelen op 3FM zei Lau dat hij volgens zijn artsen nog zes tot negen maanden te leven heeft.

Pinkpop

De band, bekend van hits als Iedereen Is Van De Wereld, Open en Blauw, organiseert de kleine tournee om zijn zanger een waardig afscheid te gunnen. The Scene staat dit jaar voor het eerst in zijn bestaan op Pinkpop.

''Het vervelende is dat ik geen zekerheid heb, maar het is duidelijk dat het niet lang meer zal duren", aldus Lau. "Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek.''

Bekijk een livefragment van de band: