Voormalig Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante neemt het bekende gezegde ‘the sky is the limit’ wel héél erg letterlijk. 

Ter promotie van de verschijning van zijn nieuwe album Enclosure heeft hij het plaatje naar eigen zeggen alvast met een satelliet de ruimte in gestuurd.

Via een gratis te downloaden app voor iOS en Android kunnen fans Enclosure deze week op hun smartphone beluisteren. Dat kan alleen als de satelliet zich boven hun deel van de aarde bevindt, beweert de gitarist maandag op zijn website.

De zogenaamde Sat-JF14 satelliet zou afgelopen weekeinde in een baan rond de aarde zijn gebracht met een Neptune Modular-raket. De stunt lijkt onwaarschijnlijk, al is het voor een 1 april-grap eigenlijk een dag te vroeg.

Enclosure is via de app een week lang gratis te beluisteren. Het is het elfde solo-album van de gitarist die in 2009 definitief de Red Hot Chili Peppers verliet, na een sleutelrol te hebben gespeeld op albums als Mother’s Milk, Blood Sugar Sex Magik en Californication.