De burgemeester van Miami wil het dancefestival Ultra Music volgend jaar geen vergunning meer geven na ongeregeldheden en arrestaties tijdens de editie van verleden weekend.

Vrijdag werd een beveiligingsbeambte met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen toen een groep zonder entreekaarten het festivalterrein bestormde.

Ook werden er 55 bezoekers opgepakt op zaterdag en zondag. Op de eerste hulp werden evenveel bezoekers behandeld die in levensgevaar zouden hebben verkeerd.

Burgemeester Tomás Regalado zei tegen de Amerikaanse televisiezender NBC dat hij een vergunning voor Ultra Music in de toekomst zal ontzeggen. "Het is tijd dat Ultra weggaat", vindt ook politiecommissaris Marc Sarnoff, die aangeeft dat Ultra Music eerder al gewaarschuwd is de beveiliging aan te scherpen.

Tussen de vijftig- en zestigduizend mensen bezochten dit jaar Ultra Music, een van de grootste dancefestivals van de VS. Dit jaar waren er optredens van onder meer David Guetta, Steve Angello en Dizzee Rascal. Het festival werd in 1999 opgericht en vindt sinds 2001 in de binnenstad van Miami plaats.