Bart van Liemt brengt dit najaar zijn eerste album als soloartiest uit. Van Liemt, bekend als frontman van The Sheer, doet dat onder de naam Bade. 

De plaat Miracle Wave wordt uitgebracht door Caroline Benelux, maakte het muzieklabel maandag bekend.

Voor zijn solodebuut klopte Van Liemt voor hulp aan bij Sam Williams. De Britse producer werkte eerder samen met artiesten als Supergrass en Kula Shaker.

"Na anderhalf jaar schrijven en produceren in mijn eigen studiootje heb ik samen met Sam Williams in Oxford mijn eerste soloalbum Miracle Wave opgenomen", jubelt Van Liemt. "In zijn geheel een fantastische reis."

Zanger, liedjesschrijver en producer Van Liemt, die na het uiteenvallen van The Sheer samenwerkte met Baskerville, geeft de komende weken al voorproefjes van zijn plaat. In het kader van Record Store Day, op zaterdag 19 april, verschijnt het nummer Hide No More. Daarnaast doet Bade vanaf donderdag een kleine clubtoer met Sunday Sun.

Van Liemt is blij dat hij Miracle Wave uit kan brengen bij Caroline Benelux. "Voor mij is Caroline het label dat fris in de huidige muziekindustrie durft te kijken. Dit sluit voor mij goed aan bij het nieuwe album. Ik kan me geen beter team om me heen wensen."