Robin Thicke heeft een schikking getroffen met platenmaatschappij Bridgeport Music geschikt in een zaak over zijn nummer Blurred Lines

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het label was naar de rechter gestapt omdat Thicke zonder toestemming samples van Funkadelic had gebruikt.

Volgens Bridgeport Music gebruikte de zanger in Blurred Lines, dat hij opnam met Pharrell Williams en T.I., stukjes uit het Funkadelic-nummer Sexy Ways uit 1974.

Thicke en het label hebben de zaak nu buiten de rechtbank opgelost. Het is niet duidelijk wat is overeengekomen. De 37-jarige Thicke is nog niet helemaal uit de juridische problemen voor Blurred Lines. De zanger werd ook aangeklaagd door de kinderen van Marvin Gaye.

Zij beweren dat het nummer te veel lijkt op hun vaders liedje Got To Give It Up en dat Thickes nummer Love After War veel weg heeft van Gayes liedje After The Dance. De zanger gaat volgende maand met de kinderen en een bemiddelaar praten. Een eventuele rechtszaak zou plaatsvinden in november.