Na vorige week nog naar de eerste plek van de Mega Top 50 te zijn doorgestegen, tuimelt songfestivalinzending Calm After The Storm van The Common Linnetts nu flink naar beneden.

Na alle aandacht voor het liedje, steeg songfestivalduet Calm After The Storm vorige week van de 38e naar de eerste positie van de hitlijst van de Publieke Omroep.

Nu die aandacht weer wat is afgenomen, neemt het gelegenheidsduo een duikvlucht in de lijst en komt daarbij op de dertiende plek terecht.

Hierdoor zien Clean Bandit en Jess Glynne de kans schoon opnieuw de koppositie in te nemen met Rather Be, terwijl Stolen Dance van Milky Chance drie plaatsen klimt naar de tweede plek. Pharrell Williams scoort zijn vijfde top 10-hit met Marilyn Monroe en zijn hit Happy brengt zijn dertigste week in de top 10 door.

Overigens komt het vaker voor dat songfestivalliedjes slechts een kortstondige indruk achterlaten op de hitlijsten. Anouk kwam vorig jaar op de eerste plek binnen met Birds en zakte na twee weken al de top 10 uit, om twee maanden later opnieuw twee weken bovenaan de Mega Top 50 door te brengen.