Vanwege de ware stormloop op kaartjes voor haar concertreeks heeft zangeres Kate Bush besloten een aantal extra optredens in te lassen.

De Britse singer-songwriter zal aan het einde van de zomer geen 15 maar 22 keer het podium beklimmen in Londen, meldt The Independent.

Toen Bush vorige week bekendmaakte voor het eerst in 35 jaar weer op te zullen treden, ontstond direct een enorme vraag naar de tickets die veelal nog niet eens te koop waren. Het beperkte aantal kaartjes dat wel al beschikbaar was, was binnen dertig minuten uitverkocht.

"Kate besloot meer shows aan de reeks toe te voegen in een poging zoveel mogelijk mensen die haar concert willen zien, te kunnen helpen'', meldt haar team in een verklaring. De officiële kaartverkoop voor alle 22 Before The Dawn-shows begint vrijdagmorgen.

Bush, die hits scoorde met onder meer Wuthering Heights, The Man With The Child in His Eyes, Babooshka en Running up That Hill, laat zich zelden in het openbaar te zien en treedt maar heel weinig op. In 1979 ging ze voor het eerst en laatst op tournee door Europa.