De line-up van het Bevrijdingsfestival in Amsterdam is rond. Op Het Vrije Westen in het Westerpark treden op 5 mei onder anderen Kensington, Beans & Fatback, Sven Hammond Soul en Cheaters op. 

Rockband Kensington is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid en reist per helikopter van festival naar festival.

Verder zullen ook de Amsterdam Klazmer Band XL, Giant Tiger Hooch en Adam & The Relevants zullen het grote podium betreden, zo liet de organisatie weten. Verder presenteren Podium Mozaïek en het Nederlands Blazers Ensemble vrijheidsliederen uit verschillende landen.

Een van de zeven podia is een speciale talentenstage waarop onder anderen My Baby, Dennis Colen en Sofia Dragt zichzelf laten horen.

Voorstellingen

Overigens wordt op 4 en 5 mei niet alleen in het Westerpark de vrijheid gevierd. Zo vindt een uur na Dodenherdenking het zogeheten Theater Na de Dam plaats, een combinatie van 14 voorstellingen, films en concerten. Een dag later kunnen mensen in verschillende wijken aanschuiven voor een Vrijheidsmaaltijd.

Het Bevrijdingsfestival trok vorig jaar al 30.000 bezoekers, maar wordt verwachting dit jaar nog groter nu film, discussie en theater aan het evenement worden toegevoegd.