Volgens de zoon van Johnny Cash zouden er nog tenminste "vier of vijf" albums van de in 2003 overleden countryzanger op de planken liggen die mogelijk worden uitgebracht.

"We zijn op dit moment met een paar dingen bezig, waarschijnlijk vier of vijf albums, als we alles willen uitbrengen", zegt John Carter Cash tegen de Britse krant The Guardian.

Ook zou er nog veel materiaal uit de American Recordings-sessies met producer Rick Rubin niet zijn uitgebracht, al is het de vraag of dat ooit nog gaat verschijnen.

"Er ligt nog voor drie of vier albums aan American Recordings-materiaal, maar een deel daarvan zal waarschijnlijk nooit naar buiten worden gebracht", aldus Carter Cash. Volgens Rick Rubin wordt er wel gewerkt aan een opvolger van de postuum verschenen boxset Unearthed uit 2003.

Deze week is er ook een postuum verschenen Johnny Cash-album uitgebracht, getiteld Out Among The Stars. De plaat bevat opnames die Cash in 1981 en in 1984 maakte met producer Billy Sherrill. Het laatst verschenen studioalbum van Cash was American VI: Ain’t No Grave, gevolgd door vier verzamel-cd’s met zeldzaam werk.