Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bob Dylan

Onbekende teksten Bob Dylan op muziek gezet

Twee dozijn nooit afgemaakte of op muziek gezette songteksten van Bob Dylan worden voltooid en opgenomen door Elvis Costello, Marcus Mumford, My Morning Jacket-frontman Jim James en een handvol andere muzikanten. 
Door BuzzE

De opnamen voor het project, dat Lost On the River: The New Basement Tapes gaat heten, zijn reeds begonnen en worden geleid door T-Bone Burnette.

De Los Angeles Times meldt vandaag dat de teksten door Dylan zelf voor het project zijn afgestaan en dateren uit 1967, de periode dat de zanger samen met zijn groep The Band tientallen liedjes opnam die later, in 1975, op plaat zouden verschijnen als The Basement Tapes.

Met talloze teksten die Dylan destijds schreef is echter verder niets gedaan. "Het zijn géén tweede keus teksten," zegt Burnett in de LA Times. "Hij is er alleen nooit toe gekomen om deze songs helemaal af te ronden."

Film

Andere musici die bij het project betrokken zijn, zijn Taylor Goldsmith van de groep Dawes en zangeres en banjospeelster Rhiannon Giddens van Carolina Chocolate Drops.

Het album dat opgenomen wordt in de Capitol Studio in Hollywood moet later dit jaar verschijnen, samen met een documentairefilm van Sam Jones met de titel Lost Songs: The Basement Tapes Continued.

Bob Dylan zelf heeft zijn zegen aan het project gegeven, maar bemoeit zich er verder niet mee.


Lees meer over:

Bob Dylan

Aanbevolen artikelen