Het North Sea Jazz Festival voegt opnieuw een reeks wereldsterren toe aan het affiche voor de editie van 2014. Onder meer Robin Thicke, Quincy Jones, Chic en Neneh Cherry treden in juli op in Rotterdam.

Robin Thicke scoorde vorig jaar nog een enorme hit met Blurred Lines, samen met zanger en producer Pharrell Williams. Beide artiesten zijn op vrijdag 11 juli te zien.

Quincy Jones heeft een omvangrijke carrière, zowel als muzikant en als producer. Zo maakte hij de albums Off The WallThriller en Bad met Michael Jackson.

Jones treedt op zaterdag 12 juli op tijdens North Sea Jazz met Nikki Yanofsky, Alfredo Rodriguez Trio en Andreas Varady. Het Metropole Orkest speelt op vrijdag met Robert Glasper. Het Metropole Orkest Strings spelen die dag met Joshua Redman.

Op zaterdag speelt het Metropole Orkest muziek van Quincy Jones. Zangeres Paloma Faith is ook toegevoegd aan het zaterdagprogramma.

Zondag 13 juli is Chic, de discoband van Nile Rodgers, van de partij. Chic was in 2012 ook al te zien op North Sea Jazz. Andere optredende artiesten op de zondag zijn onder meer Neneh Cherry, Hall & Oates, Charles Bradley en Outkast. Ook optredens van Booker T. Jones en John Scofield zijn bevestigd.