Zanger Clemens Rehbein heeft nog geen flauw idee hoe het volgende album van zijn band Milky Chance eruit gaat zien.

"Ik weet echt niet hoe het gaat klinken. We zijn nog helemaal niet bezig met een nieuwe plaat", zegt de zanger van het Duitse duo, dat afgelopen week optrad in Melkweg en in de zomer op Lowlands te vinden is.

Wanneer de tweede cd verschijnt, is ook nog niet duidelijk. "We hebben wel al nieuwe liedjes, die we ook spelen bij optredens. Ik denk dat er eind volgend jaar misschien een nieuw album komt. Maar in de tussentijd willen we even uitrusten en van onze vrije tijd genieten."

Milky Chance staat momenteel hoog in de Europese hitlijsten met het nummer Stolen Dance. "Het voelt goed", zegt Rehbein over het succes van hem en zijn maatje Philipp Dausch. "We krijgen de mogelijkheid om te reizen en overal onze muziek te laten horen. Dat is fantastisch."

Anderhalf jaar oud

Rehbein en Dausch kennen elkaar al jaren en zaten eerder met nog drie anderen in een band. Na de middelbare school viel die formatie uit elkaar en besloten Rehbein en Dausch met z'n tweetjes verder te gaan. "Milky Chance is pas anderhalf jaar oud, maar ik ben wel altijd bezig geweest met het schrijven van nummers en het maken van muziek", aldus Rehbein.

Toen hij en Dausch klaar waren met school zetten ze een paar nummers op Youtube en die werden snel opgepikt. Milky Chance besloot zelf een label op te richten voor debuutalbum Sadneccesary, dat in oktober verscheen. "Op die manier konden we tenminste alles op onze eigen manier doen."