Zangeres Anouk staat voor de tiende keer in haar carrière op nummer 1 in de Album Top 100. Dit met het album Live At Symphonica In Rosso.

De live-cd die gemaakt werd van Anouks concertreeks met Guido’s Orchestra komt op de eerste plek binnen in de verkooplijst van samensteller Gfk.

Negen andere albums bereikten eveneens de koppositie, waarvan één live-cd (Live At Gelredome, 2008). Haar eerste nummer 1-notering was Together Alone uit 1997.

Er waren drie albums van Anouk die de eerste plek misliepen. Haar derde studioalbum Graduated Fool kwam in 2002 niet hoger dan nummer 3, verzamel-cd Update uit 2004 bleef op positie 9 hangen en liveplaat Anouk Is Alive uit 2006 piekte op nummer 8.

Inmiddels heeft Anouk evenveel nummer 1-albums op haar naam staan als Marco Borsato en één meer dan haar ontdekkers, de mannen van rockband Golden Earring. De Nederlandse act met de meeste nummer 1-noteringen in de Album Top 100 is BZN. De Volendamse groep stond achttien keer bovenaan.

Symphonica

Het is tevens de zesde keer dat een Symphonica In Rosso-album de eerste plek bereikt in de Album Top 100. Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Nick & Simon en Doe Maar gingen haar voor. Na het optreden van Diana Ross in 2009 is geen album verschenen, enkel de verzamel-cd Complete Collection (nummer 5).

Sting bracht twee cd’s uit die gerelateerd waren aan het evenement, maar geen van beide titels (Symphonicities en Live In Berlin) waren registraties van zijn Symphonica In Rosso-shows. George Michael komt deze week op 2 binnen in de albumlijst met Symphonica, maar dat album heeft niks met Symphonica In Rosso van doen.

Soloalbums

Symphonica is George Michaels vijfde nummer 2-notering in de Album Top 100. In 1990 werd hij van de eerste plek geweerd door Toto, in 1993 door BZN, in 1998 door U2 en in 2006 door Jan Smit. Drie andere soloalbums van de zanger eindigden wel op nummer 1: Faith in 1987, Older in 1996 en Patience in 2004.

Zanger Jason Bouman scoort zijn eerste top 10-notering met debuutalbum Zomaar Ineens en Kylie Minogue haar derde met Kiss Me Once. De Nederlandse band Tee-Set komt voor het eerst de top 10 binnen. Dit met een heruitgave van debuutalbum Emotion uit 1966.