Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement Record Store Day verschijnen dit jaar exclusieve livealbums van onder meer Status Quo en Jimi Hendrix.

De plaat van Status Quo heet Pictures en die van Hendrix draagt de titel Live At Monterey. Beide albums worden enkel op vinyl geperst, meldt de organisatie van Record Store Day.

Ook verschijnen er livalbums van onder meer Mastodon, Alanis Morissette en Jake Buggop vinyl. R.E.M. brengt opnames van twee MTV Unplugged-opnames op plaat uit.

Tevens liggen er tijdens Record Store Day vinylsingles en EP’s in de winkels van bands als The Rolling Stones, Nirvana, One Direction en Sex Pistols. De overwinning van ABBA op het Eurovisie Songfestival in 1974 wordt herdacht met een picture-disc-uitgave van de hit Waterloo.

Bovendien zijn er releases van Nederlandse artiesten als Go Back To The Zoo, Chef’Special, Jett Rebel en Blaudzun, alsmede speciale albums van Green Day en The Doors. De totale lijst beslaat ruim vijfhonderd titels. Record Store Day wordt op 19 april gehouden in een groot aantal Nederlandse platenzaken.