Zangeres Anouk heeft woensdagavond een nummer van haar nieuwe album op videosite YouTube gezet. In het filmpje is haar kat Aap te zien.

Het nieuwe nummer lijkt de titel Don’t Wipe Us Out te dragen. Anouk zingt het liedje live over een instrumentale backingtrack, terwijl ze achter haar bureau zit.

Tijdens het inzingen van het liedje filmt de zangeres haar kat Aap. Het huisdier speelt op haar bureau met alles wat het beestje maar kan vinden, waaronder Anouks zonnebril.

Volgens het onderschrift bij de video-opname is het liedje bedoeld voor haar volgende studioalbum, dat dit jaar moet verschijnen. De tekst van Don’t Wipe Us Out lijkt autobiografisch te zijn en te verwijzen naar een eerdere relatie van de Haagse zangeres.

Anouk zette eerder al zelfgemaakte video-opnames online waarin ze zingend te horen was. Vorig jaar deed Anouk mee aan het Eurovisie Songfestival en ze gaf een reeks Symphonica In Rosso-concerten. De concertregistratie daarvan is op weg naar de eerste plek van de Album Top 100.

​Anouk - Don't Wipe Us Out (Demo, 2014)