The Rolling Stones hebben zeven concerten in Australië en Nieuw-Zeeland uitgesteld. De afzeggingen volgen op de dood van Mick Jaggers vriendin L'Wren Scott. 

Het gaat om zes concerten in Australië (Perth, Adelaide, Sydney, Melbourne, Macedon en Brisbane) en één in Nieuw-Zeeland (Auckland). De tournee zou woensdag in Perth beginnen.

"The Rolling Stones zijn bedroefd en teleurgesteld om de annulering van de rest van hun 14 on Fire-tournee door Australië en Nieuw-Zeeland aan te moeten kondigen, naar aanleiding van de dood van L'Wren Scott", staat op de site van de band.

"Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood willen al hun fans bedanken voor hun steun in deze moeilijke tijd en hopen dat ze de reden van dit bericht volledig zullen begrijpen." 

De Stones laten op hun website weten dat het de bedoeling is de concerten op een later tijdstip alsnog te geven. Die data zijn nog niet bekend.

Jaggers vriendin, modeontwerper L'Wren Scott, werd maandag dood gevonden in haar New Yorkse appartement. Ze pleegde hoogstwaarschijnlijk zelfmoord.

Pinkpop

Of haar dood ook gevolgen heeft voor het concert dat in juni gepland staat op Pinkpop is onduidelijk, maar organisator Jan Smeets gaat daar niet van uit. 

De voorverkoop van het festival begon zaterdag om 10.00 uur. Ongeveer een uur later waren de kaarten die onder meer toegang geven tot het Stones-concert, al niet meer te krijgen.