Miss Montreal laat in een nummer op haar nieuwe album een boze kant van zichzelf zien. "Degene over wie het gaat, moet blij zijn dat ik het niet openbaar maak. Dan gaat iedereen hem haten", zegt ze tegen NU.nl.

"Veel mensen denken dat het liedje Done With You over de liefde gaat", vertelt de zangeres over de tekst. "Maar dat is niet zo. Het gaat over mensen die ik al heel lang ken."

"Mensen die ik heb geholpen met mijn hele hebben en houwen, en waarvan ik nu niets meer hoor." Het nummer staat op Irrational, de vierde cd van de populaire zangeres, die in werkelijkheid Sanne Hans heet.

"Ik schreef altijd teksten waarop ik zong niemand nodig te hebben en het was heel stoer allemaal, maar dat kon nu niet meer. Ik heb nu iemand gevonden en ben daar heel erg blij mee. Maar ik wilde niet een hele plaat over verliefdheid schrijven. Dus af en toe moest ik teruggaan naar een niet zo fijne periode."

Vrouwenvolkslied

"Er zijn genoeg periodes geweest waarop ik me niet goed voelde in het verleden, dus dat was niet zo'n probleem. Heavy Heart komt daar vandaan. En The Army in My Head bijvoorbeeld, dat is een volkslied voor alle vrouwen op aarde."

"Ik denk dat veel vrouwen zich wel in dat lied kunnen vinden. Het is typisch iets voor ons om de hele nacht te malen en je af te vragen wat andere mensen van je vinden. Dat heb ik nu eigenlijk nog steeds zelf ook wel. Iedereen mag natuurlijk zelf weten wat hij van mij vindt, maar ik kan niet zeggen dat het me niets uitmaakt."

"Dan lig ik de hele nacht wakker en vraag ik me af of ik alles wel goed gedaan heb. Tegelijkertijd merk ik dat ik nu nadenk over dingen waarvover nooit gedacht had. Of ik op een dag ga trouwen bijvoorbeeld. Dat soort dingen komen nu naar boven, daar spreek ik dan ook veel over met mijn ouders."

Nederlandstalig

Miss Montreal is nog steeds geïnteresseerd in Nederlandstalige liedjes. De afgelopen editie van Vrienden van Amstel Live! deed die liefde weer aanwakkeren. "Ik ga de komende tijd met een aantal muzikanten van die show samenwerken. Zo ga ik werken met Guus Meeuwis, ik denk dat dat iets heel moois kan opleveren."

"Daarnaast hoop ik binnenkort te gaan zitten met Simon Keizer, dat is een ontzettend getalenteerd schrijver. Maar voor mij zullen Nederlandstalige liedjes altijd klein blijven, ik vind dat enthousiaste niet zo goed bij de taal passen op de een of andere manier. Dat doe ik wel in het Engels."