Festivalorganisator Jan Smeets denkt dat de aankomende editie van Pinkpop ook een succes zal worden als Mick Jagger de tournee van The Rolling Stones zou afzeggen.

"Deze editie is dermate sterk dat Pinkpop ook zonder de Stones had gekund", zegt Smeets op Radio 10 in reactie op het overlijden van Jaggers vriendin L’Wren Scott.

Hij vreest niet dat de tournee wordt afgelast. "Die mevrouw woonde in New York en is niet meegegaan op tournee, dus ze heeft geen connectie met de band en alles wat erbij hoort."

Mocht de band onverhoopt wel de tournee annuleren, dan wordt John Mayer doorgeschoven als hoofdact van de eerste dag Pinkpop. Verder hekelt Smeets het "leedvermaak" op Twitter na het overlijden van Scott, vooral "het gekakel van mensen die geen kaart hebben kunnen krijgen".

Het concert dat rockband The Rolling Stones woensdagavond zou geven in de Australische stad Perth is inmiddels afgelast. Er wordt naar een vervangende datum gezocht. Het is onduidelijk of er andere concerten worden verplaatst. Het eerstvolgende concert is op 22 maart in Adelaide.