In de week na Pinkpop treedt rockband The Rolling Stones op dinsdag 10 juni op in het amfitheater Waldbühne in Berlijn. Op donderdag 19 juni staan de iconische rockers in de Esprit Arena in Düsseldorf. 

Dit meldt de band maandag op de website. De twee Duitse concerten zijn onderdeel van de tournee 14 On Fire.

The Rolling Stones kondigden vorige week aan dat ze naar Pinkpop (7 juni) in Landgraaf en TW Classic (28 juni) in het Belgische Werchter komen.

Nadat de kaarten voor beide festivals afgelopen zaterdag in een uur waren uitverkocht, onthulde Mick Jagger dat de Stones op zondag 22 juni in Rome optreden. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts and Ronnie Wood geven in mei, juni en juli nog meer concerten in Europa.

Maandag werd duidelijk dat de Stones de Europese tournee verlengen met de maand juli. Het is zeven jaar geleden dat de band op het Europese vasteland optrad.

Australië

De legendarische popgroep begon in februari in Abu Dhabi aan de tournee 14 On Fire. Het was het eerste optreden voor de groep ooit in het Midden-Oosten.

De band belooft de bezoekers in Nederland, België, Italië en Duitsland klassiekers als Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin Jack Flash, Tumbling Dice, It's Only Rock 'N' Roll, plus nog een aantal onverwachte nummers.

Deze week strijken de rockers neer in Australië. Woensdag is hun eerste concert in Perth. Ze blijven tot begin april Down Under en gaan daarna ook nog naar Nieuw-Zeeland voordat ze naar Pinkpop komen.