John Legend heeft carrièreadvies gekregen van enkele van de groten der aarde. Zo sprak hij ooit, tijdens verschillende gelegenheden, met Michael Jackson en Prince. 

Dat zegt de zanger volgens Britse media.

De beide muzieklegendes gaven hem overigens vrijwel hetzelfde advies: niet te veel onzin accepteren van hebberige platenlabels.

"Zowel Michael Jackson als Prince heeft problemen gehad met platenlabels en ze adviseerden me over publicatierechten en hoeveel ik daarbij moest afstaan", aldus Legend. "Dat is erg ingewikkeld als je midden in een contractperiode zit."

Volgens de 35-jarige Legend is het altijd gissen hoeveel macht je werkelijk hebt als zanger. "Bij een heronderhandeling gaat het erom wie invloed heeft. Je moet zo veel mogelijk macht uitoefenen, terwijl je ook de vergoeding krijgt waar je vindt dat je recht op hebt."

Ondersteboven

De zanger van de hit All of Me ontmoette Jackson in 2006 tijdens een muziekevenement in Bahrein. "En Prince ben ik wel vaker tegengekomen. We hebben veel gemeenschappelijke kennissen uit de muziekindustrie en we zaten ooit samen bij hetzelfde label. Ik ben nog altijd helemaal ondersteboven als ik hem spreek. Ik probeer maar normaal te doen."