De entreekaarten voor popfestival Pinkpop vlogen zaterdagochtend de deur uit. Na een half uur waren de weekendkaarten en kaarten voor de zaterdag met The Rolling Stones al uitverkocht.

Dat maakt kaartverkoper Ticketmaster bekend op Twitter. Tevens meldt Ticketmaster dat er alsnog kaarten kunnen "terugvallen in het bestelproces", bijvoorbeeld door niet afgemaakte transacties. Het digitale verkooppunt roept geïnteresseerden op om het gedurende de dag te blijven proberen.

Bij platenzaken in Limburg liep het vanochtend storm. Er werden lange rijen waargenomen voor platenzaken in Heerlen, Venlo en Sittard. Vrijdagnacht zaten er al mensen voor de ingang , zo werd op Twitter gemeld. Ook in Tilburg stond er een lange rij bij een verkooppunt. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zondag en maandag.

Pinkpop vindt van 7 tot en met 9 juni plaats in Landgraaf. De eerste dag zijn The Rolling Stones en John Mayer de grote publiekstrekkers. Zondag zijn Arctic Monkeys, Editors en Ed Sheeran de grootste namen. Maandag staat bekend als de ‘metaldag’ met Avenged Sevenfold, Mastodon, Rob Zombie en Metallica.

Er worden nu al volop kaarten via derden aangeboden op Marktplaats, voornamelijk tegen een veel hogere verkoopprijs dan de oorspronkelijke 175 euro voor een passe-partout. Directeur Jan Smeets riep in De Wereld Draait Door op enkel via officiële verkooppunten kaarten te kopen, zoals Ticketmaster en aangesloten platenzaken.

Bekijk beelden: