De Nederlandse singer-songwriter Blaudzun staat deze week op de eerste positie van de Album Top 100 met Promises Of No Man’s Land, een plek hoger dan zijn collega Nielson.

Het album Promises Of No Man’s Land komt bovenaan de verkooplijst van Gfk binnen en is de eerste Nederlandse nummer 1-notering voor Blaudzun.

Blaudzuns voorgaande langspeler Heavy Flowers bereikte in 2012 de vierde plek in de lijst en Seadrift Soundmachine kwam in 2010 niet hoger dan nummer 29.

Nielson maakt zijn entree op de tweede plek van de Album Top 100 met het debuutalbum Zo Van Aaah Yeah. Dit met driekwart van de plaatverkopen van Blaudzun. Het album bevat onder meer de hits Beauty & De Brains, Kop In Het Zand, Mannenharten met Bløf en Hoe met Miss Montreal.

De Britse band Elbow ziet zijn zesde studioalbum The Take Off And Landing Of Everything op nummer 4 binnenvliegen. Dat is een plekje hoger dan het voorgaande album, Build A Rocket Boys!, dat in 2011 piekte op nummer 5. De tussentijds uitgebrachte verzamel-cd Dead In The Boot bereikte de elfde plek.