Het programma van de 45e editie van Pinkpop wordt gevuld met grote namen als The Rolling Stones, Metallica en John Mayer, maar directeur Jan Smeets denkt dat deze line-up in 2015 overtroffen kan worden.

"Er zijn grote bands die nu al hebben aangekondigd volgend jaar een album te willen afronden", zegt Jan Smeets tegen FaceCulture.

"Als die bands gaan touren en op het grootste Nederlandse festival willen spelen, dan denk ik dat we volgend jaar weer een geweldige Pinkpop gaan beleven."

Over welke bands hij het heeft, wilde Smeets niet zeggen.

De organisatie heeft dit jaar extra goed geluisterd naar de wensen van het publiek, aldus de festivalorganisator. Dit is onder andere terug te zien in het programma, waarin een stuk meer rockbands worden vertegenwoordigd dan voorgaande festivaledities.

"We kregen vorig jaar best wat kritiek over ons heen, omdat het aanbod van rockbands gering was", legt Smeets uit. "Dit hebben we in een klap goed gemaakt door dit jaar extra rockbands in het programma op te nemen." Vorig jaar kwamen er twintigduizend bezoekers minder dan voorgaande jaren.

Populairder

Hoewel dit een harde klap was voor de organisatie, kijkt Smeets desondanks terug op een succesvolle editie. "Er speelden vorig jaar fantastische acts op Pinkpop. Toch hebben we geprobeerd om dit jaar nog populairdere bands te regelen. Daarbij hebben we ook een vierde podium aan het festival toegevoegd."

"Dit is eigenlijk een beetje een gekkigheidje, dat overgenomen is van andere festivals die ook steeds verder uitbreiden met het aantal podiums. De namen van de bands die op het vierde podium zullen optreden, worden overigens pas later bekend gemaakt."

​Interview Jan Smeets: