Hoewel de meningen zijn verdeeld over het Songfestivalnummer van Waylon en Ilse DeLange, zijn veel reacties op Calm After The Storm niet erg positief. 

Zo noemt muziekproducent Eric van Tijn in het AD het nummer "weinig spectaculair muzikantengedreutel".

"Als Ilse en Waylon beginnen te zingen, gebeurt er vervolgens weinig opvallends", vindt de muziekproducent.

"Door het bewust volledig tweestemmig zingen vallen hun individuele stemmen nauwelijks op. Ze maskeren elkaar en zingen bijna mompelend. Met deze vlakke toon krijg je een grote Eurovisie-zaal niet mee en miljoenen tv-kijkers al helemaal niet."

Bijzondere solo

Ook mist Van Tijn een hoogtepunt. "Halverwege het nummer krijgt de luisteraar een gitaarsolootje gepresenteerd dat niets toevoegt. Feitelijk gaat het om een halfzachte, weinig bijzondere solo. Wat er op dit instrumentale 'hoogtepuntje' gebeurt? Niks! Ilse en Waylon houden even hun mond. En weer kabbelt de boel dodelijk saai door."

Cornald Maas, de officiële commentator van het Eurovisiesongfestival, zei woensdagavond in Pauw en Witteman dat hij het nummer een gewaagde keuze vond. "Het bouwt geen drama op en er zitten geen sjalalie-effect of andere herkenbare dingen in, dus het beantwoordt totaal niet aan wat wij denken dat een goed songfestivalliedje is."

Maas vindt het echter een mooi nummer en volgens hem zit er in de versie met geluidsband meer lagen dan de akoestische versie in De Wereld Draait Door woensdagavond deed vermoeden.

Paul de Leeuw noemt het nummer "mooi en onderscheidend", maar geeft het duo nog wel mee dat ze moeten werken aan hun samenspel. Volgens De Leeuw wordt er nog te weinig naar elkaar gelachen en voelt de samenwerking nog niet helemaal perfect.

Sloom

Marga Bult, die in 1987 voor Nederland uitkwam op het Songfestival en uiteindelijk vijfde werd, vindt dat het liedje climax en dynamiek mist.

"Het is sloom. Ik vond het bovendien geen eenheid qua zang. Ilse kan ook zo lekker tekeer gaan met die stem, lekker scheuren. En Waylon heeft ook zo'n lekker rauw randje. Daar hoorde ik allemaal niets van terug. Het is een mooie compositie, maar te relaxt."

Beluister Calm After The Storm: