Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Giel Beelen spreekt met Jan Smeets tijdens de Pinkpop 2014 presentatie in Paradiso

John Mayer en Arctic Monkeys bevestigd voor Pinkpop

Onder meer John Mayer en Arctic Monkeys treden dit jaar op tijdens Pinkpop, maakte organisator Jan Smeets woensdagmiddag bekend tijdens een persconferentie in Paradiso te Amsterdam.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Op de eerste dag Pinkpop op 7 juni staan ook optredens gepland van John Mayer, White Lies, Les Dinns, Bastille, Ed Kowalczyk van Live, Epica, Flogging Molly, Haim en Joe Bonamassa.

De zanger van Live staat op zaterdagavond met een 50-koppig orkest op het podium. Met John Mayer heeft de zaterdag twee headliners, want ook The Rolling Stones zijn die avond te zien.

De groep liet zelf woensdagochtend al via een eigen kanaal weten dat ze in Landgraaf gaan optreden. Smeets bevestigt dat Mick Jagger en consorten inderdaad komen optreden. Het is het enige optreden van de band in Nederland.

Arctic Monkeys

Zondag zijn er optredens van Arctic Monkeys, The Kooks, Ed Sheeran, Editors, North Mississippi All Stars, Portugal. The Man, Twenty One Pilots, The Boxer Rebellion, John Newman, Limp Bizkit, Rudimental, Paolo Nutini, Robert Plant en Chef'Special.

Op de laatste dag staan Metallica, Biffy Clyro, Rob Zombie, Avenged Sevenfold, Mastodon, Jake Bugg, Arcade Fire, Bombay Bicycle Club, Gogol Bordello, Jett Rebel, Kodaline, Stromae, Ghost en Clean Bandit op het podium. Binnenkort worden nog drie bands bekendgemaakt.

Cardioloog

Smeets viert dit jaar het 45e jubileum van Pinkpop. Smeets zegt voorlopig nog niet met pensioen te gaan. "De cardioloog heeft me er nog twintig jaar bijgegeven", grapt de organisator van het festival.

De Jan Smeets Award werd uitgereikt aan het rondreizende popfestival Popronde. "Als je ziet met wat voor inzet dat ze dat doen, is dit een goede ondersteuning", aldus Smeets. Het is de derde keer dat de prijs werd uitgereikt.

Bekijk een reactie van Jan Smeets:

Perspresentatie Pinkpop 2014

Lees meer over:

Pinkpopjohn mayerarctic monkeys

Aanbevolen artikelen