Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rolling Stones

The Rolling Stones debuteren op Pinkpop

The Rolling Stones debuteren tijdens de komende editie op popfestival Pinkpop.
Door NU.nl/Novum/ANP

De legendarische Britse rockgroep heeft woensdag op de eigen smartphone-app onthuld dat er in juni een concert wordt gegeven op het festival in Landgraaf.

"The Rolling Stones hebben vandaag aangekondigd dat ze de hoofdact zullen zijn op Pinkpop Festival in Nederland op zaterdag 7 juni en op het TW (Werchter) Classic Festival in België op zaterdag 28 juni", schrijft de band. De shows maken deel uit van de '14 ON FIRE'-tour.

Momenteel tourt de band van Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts door Azië.

Naast The Rolling Stones zal ook de Britse band Editors een optreden geven op Pinkpop. Eerder werden Metallica, Arcade Fire, Stromae, Robert Plant, Bastille, Ed Sheeran, Mastodon, Avenged Sevenfold en Rudimental bevestigd.

Pinkpop wordt dit jaar gehouden op 7, 8 en 9 juni. Woensdag is de perspresentatie in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Zomer

"In ben dol op festivals in de zomer en ik kan niet wachten tot we naar Europa gaan", aldus frontman Mick Jagger. Het is de eerste keer dat de legendarische band op het Limburgse festival speelt.

Volgens festivalorganisator Jan Smeets is het echter nog wachten op de officiële bevestiging van het management van de band. "Ik wacht nog op het telefoontje. Op de website van de Rolling Stones staat nog niets, dus dit maakt het wat verwarrender."

Keith Richards laat via de app weten: "Laten we doorgaan met deze show. De band is in topvorm. Dus ik kijk erg uit naar de terugkeer naar Europa." Op dit moment toeren de Stones nog door Azië en later deze maand zullen ze Australië aandoen. Het is 7 jaar geleden dat de band in Europa toerde. De Britse rockers waren in 2007 voor het laatst in Nederland in het Goffertpark in Nijmegen. In 2006 stonden The Stones in de Amsterdam ArenA.

Bekijk beelden van de presentatie:

Gimme Shelter

De legendarische popgroep begon in februari in Abu Dhabi aan de tournee 14 ON FIRE. Het was hun eerste optreden ooit in het Midden-Oosten. The Stones beloven de bezoekers in Landgraaf en Werchter klassiekers als Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin Jack Flash, Tumbling Dice, It's Only Rock 'N' Roll, plus nog een aantal prachtexemplaren.

The Rolling Stones kondigen binnen 2 weken nog een aantal grote Europese optredens aan voor de maanden mei en juni.


Lees meer over:

PinkpopThe Rolling Stones

Aanbevolen artikelen