Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Gelekt songfestivallied Ilse DeLange en Waylon blijkt nep

Het songfestivallied van Ilse DeLange en Waylon zou woensdag zijn uitgelekt. 3FM-dj Giel Beelen draaide het nummer woensdagochtend in zijn programma. Later bleek dat het liedje niet echt was.
Door NU.nl

Dat meldt de TROS woensdag.

Het nummer dat werd gedraaid heet Calm After The Storm. Beelen draaide een fragment van wat een akoestische repetitieversie van de uiteindelijke songfestivalinzending leek.

"Hoe ik eraan kom, dat moet je nooit weten", zei Beelen over de opname. "Ik weet het niet, hoor. Ik weet niet of we het met dit nummer gaan halen."

'Geintje'

Aan NU.nl laat Beelen weten dat het "gewoon een geintje" was. "Ze zijn dat hele ding zo aan het hypen overal, dus ik dacht: laten we even iets doen."

"Ik kwam haar (zangeres, red.)  tegen in mijn lijstje van singer songwriters en liet de titel door haar in een van haar nummers verwerken", aldus Beelen. "Gelukkig is het niet dit nummer geworden."

Presentatie

Woensdagavond presenteren Ilse DeLange en Waylon alias The Common Linnetts hun inzending voor het Eurovisie Songfestival officieel tijdens De Wereld Draait Door op Nederland 1.

Donderdagochtend wordt het liedje voor het eerst op de radio gedraaid tijdens een speciale uitzending van De Gouden Uren op Radio 2.


Lees meer over:

Ilse DeLangeWaylon

Aanbevolen artikelen