Jan Smit heeft er geen problemen mee dat hij op jonge leeftijd al hard moest werken. "Ik denk dat ik het precies zo over zou doen."

Dat vertelt de zanger aan Story.

"Ik ben makkelijker, maar vooral snel volwassener geworden, doordat ik al op jonge leeftijd ben begonnen met werken", aldus Smit.

De 28-jarige zanger vertelt in het blad dat het hem aan niets tekort komt door het geld dat hij heeft verdiend tijdens zijn lange carrière.

"Soms kijk ik naar een bankafschrift en dan kan ik best emotioneel worden. Dan zie ik mijn saldo en denk ik: dat heb ik toch in mijn eentje geflikt. Daar ben ik trots op en volgens mij mag dat ook wel."

Jacuzzi

Smit is naar eigen zeggen geen 'big spender'. "Ik geef nooit veel geld uit aan rare dingen. Daar zie ik het nut niet van in. Eigenlijk zijn de vakanties de meest luxe uitgaven, maar die zijn ook niet zo uitbundig."

Toch merkt de zanger aan zijn drie kinderen wel dat het gezin geen 'doorsnee leven' heeft. "Fem kan nog wel eens een opmerking maken. Dan vraagt ze: 'hebben jullie geen jacuzzi in de tuin?'. We leggen de kinderen wel uit dat ons leven niet normaal is. En we zullen ze ook altijd leren dat je pas geld kunt verdienen als je werkt."