Anita Meyer krijgt maandag 12 mei de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Dit maakte Ron Brandsteder dinsdagmiddag bekend in zijn programma op de nostalgische radiozender.

Hij verraste Anita met het nieuws en vertelde haar dat ze de prijs ontvangt tijdens een speciaal voor haar georganiseerd concert in Singer Laren.

Radio 5 Nostalgia eert de zangeres in het jaar dat ze zestig wordt voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. '"Wij hebben veel respect voor de zangcarrière van Anita", zegt Ron Stoeltie, manager evenementen van Radio 5 Nostalgia. ''Deze vakvrouw is een van de populairste zangeressen van ons land en beklimt al tientallen jaren met groot succes de Nederlandse podia." 

"Ze heeft een stem zo mooi als het leven zelf. Met haar prachtige nummers, van The Alternative Way tot Memories uit Cats en Why Tell Me Why, weet ze haar publiek te beroeren. Anita is nog steeds een van de beste zangeressen van Nederland en bewees met haar geweldige optreden in de afgelopen editie van The Passion nogmaals haar klasse.''