Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Onuitgebracht nummer Daft Punk met Jay Z opgedoken

Een niet eerder verschenen samenwerking tussen het Franse elektronicaduo Daft Punk en de Amerikaanse rapper Jay Z is op internet uitgelekt.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Muzieksite Pitchfork bevestigt de authenticiteit van het nummer, dat de titel Computerized draagt. Ondanks geruchten zou Kanye West er niet bij betrokken zijn.

Pitchfork merkt op dat het nummer waarschijnlijk opgenomen is alvorens Jay Z zijn album Magna Carta Holy Grail via Samsung liet verspreiden, gezien hij over zijn BlackBerry rapt.

Muziekblad Rolling Stone schrijft dat Daft Punk een fragment in het intro van Computerized reeds gebruikt heeft voor een nummer dat al in 2010 opdook op de soundtrack voor de sciencefictionfilm Tron: Legacy. Het is dus onduidelijk of het bedoeld was voor het vorig jaar verschenen Random Access Memories.

Jay Z en Kanye West geven een gezamenlijk optreden tijdens het Amerikaanse festival SXSW. De daar aanwezige 3FM-dj Roosmarijn Reijmer meldt via Twitter dat enkel bezoekers die in het bezit van een Samsung-telefoon zijn binnen kunnen komen.

Daft Punk featuring Jay Z - Computerized


Lees meer over:

JAY-ZDaft punk

Aanbevolen artikelen