Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
John Denver

Take Me Home Country Roads voortaan volkslied

Het lied Take Me Home Country Roads van John Denver is door de overheid van de Amerikaanse staat West Virginia officieel tot staats-volkslied verkozen.
Door BuzzE

Dat meldt de West Virginia Gazette.

De zanger - die overigens zelf nooit in Vest Virginia gewoond heeft - nam het nummer dat begint met de regel ‘Almost heaven, West Virginia’ in 1971 op. Het haalde destijds de tweede plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Het initiatief om de song tot volkslied van de staat te maken kwam van radio-dj Dreama Denver, die overigens geen familie van de zanger is. De bestuurders van West Virginia waren al snel enthousiast over het idee, maar het duurde twee jaar en verschillende stemronde’s om ook de senaat van de staat mee te krijgen.

West Virginia, dat tot de conservatieve Amerikaanse staten behoort, kent overigens nog drie andere volksliederen: West Virginia, My Home Sweet Home, West Virginia Hills en This is My West Virginia.

Hoewel Take Me Home Country Roads ook in Nederland het bekendste nummer van John Denver is, haalde het hier nooit de officiële Top 40. Het staat wel al anderhalf decennium in de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2.

Aanbevolen artikelen