De tweede editie van het festival Where The Wild Things Are liep zondag op zijn einde. De slotdag werd gekenmerkt door bijzondere shows op het bungalowpark De Eemhof zelf en een optreden van De Staat.

Zo meldt de organisatie aan het begin van de avond dat Crystal Antlers, op de tweede dag nog een van de hoogtepunten, een extra show speelt in een van de bungalowhuisjes. Daarnaast ziet het publiek tijdens het optreden van Baskerville zanger Torre Florim van De Staat op het podium verschijnen.

De Nijmeegse rockband De Staat sluit even later als hoofdact de grootste tent van het festival af, in navolging van Trentemøller en Franz Ferdinand op de vrijdag en zaterdag. Verder beklimmen onder meer Moderat, Boy & Bear en Young Fathers het podium.

Overdag is er naast de muziek wederom voor een randprogramma gezorgd. Zo vindt er in de Saffraan, waar dj Job Jobse 's nachts het licht uit mag doen, een pubquiz plaats. Festivalgangers maken daar kans op tickets voor het festival Down The Rabbit Hole, dat later dit jaar plaatsvindt.

Halfvol

Maar waar eerder genoemde quiz veel bezoekers op de been krijgt, geldt dat niet direct voor het muziekprogramma. Zo staat nog geen fractie van de bezoekers in de grote tent als Baskerville met zijn show bezig is. Waar het bij Franz Ferdinand vechten was om een plekje, staat de tent nu niet eens halfvol.

De act uit Haarlem staat een tikje ongelukkig geprogrammeerd. Waar een act als Boy & Bear uitstekend werkt overdag, is het gros van de bezoekers waarschijnlijk nog niet klaar voor de explosieve dance van het duo. Zij die wel de moeite hebben genomen om te komen, krijgen dankzij Florim toch een van de bijzonderste festivalmomenten mee.

Afscheid

Met zijn band De Staat zorgt de zanger later op de avond ook voor een waardig afscheid van het hoofdpodium. Hoewel de muziek van de groep niet bepaald in het verlengde ligt van eerdere acts op hetzelfde podium, zorgt het publiek op Where The Wild Things Are voor een warm welkom.

Daarmee zit de tweede editie van het festival erop. Hoewel niet uitverkocht, lijkt de organisatie er aardig in geslaagd een duidelijker profiel neer te zetten. Als het festival volgend jaar weer neerstrijkt op dezelfde locatie, wat vooralsnog niet bevestigd is, kan die lijn wellicht doorgetrokken worden.