Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
franz ferdinand

Franz Ferdinand hoofdact Where The Wild Things Are

Op zaterdagavond vond in Zeewolde de tweede dag van het festival Where The Wild Things Are plaats, waar Franz Ferdinand zich de onbetwiste headliner toont. De grootste tent staat bomvol voor de Britse popgroep.
Door NU.nl/Harm Groustra

Het optreden zelf komt bij vlagen nogal plichtmatig over, maar zit wel boordevol hits. Festivalkrakers als Do You Want To, Take Me Out en This Fire ontbreken niet op de setlist van de groep, die het afgelopen jaar in de vorm van Right Thoughts, Rights Words, Right Action zijn vijfde plaat uitbracht.

Daarnaast zorgt de festivalorganisatie voor een bijzondere daginvulling. Bands spelen rond het middaguur nog niet, maar in plaats daarvan vindt onder meer een poolparty plaats in het zwemparadijs met muziek van dj St. Paul. Tegelijkertijd is er ook een populair bowlingtoernooi.

In samenwerking met uitgeverij Lebowkski organiseren de bedenkers van het zogenaamde Singlefeestje een evenement waarbij bezoekers liedjes aan kunnen vragen. Waar het zwemfeestje weinig bezoekers trekt, is het Singlefeestje goed voor een groot succes midden op de dag.

Ongemakkelijk

Een van de eerste liveacts op het festival is de Nederlandse muzikant Maydien. Samen met zijn producer en een toetsenist zorgt hij voor een van de eerste hoogtepunten van de avond. Zeker in het begin wordt de show als wat ongemakkelijk ervaren gezien de lage opkomst, maar de zanger sluit af met een volle, enthousiaste zaal.

Het enthousiasme is na een dik half uur spelen zelfs dusdanig groot dat de muzikant een liedje dat hij eerder al heeft gespeeld, nog een keer moet vertolken.

Ook de tweede keer is No Sorry nog steeds de moeite waard. Als Maydien het snel voor elkaar krijgt een volwaardige set in elkaar te knutselen, kan dit nog wel eens 'zijn' zomer worden.

Uitpuilend

Een van de artiesten wiens zomer sowieso niet meer stuk lijkt te kunnen gaan, is Thomas Azier. Hij staat voor een uitpuilende tent. Afgelopen week bracht de Nederlands-Duitse muzikant zijn debuutplaat uit. Uiteraard komt het gros daarvan voorbij op de grote festivalshow.

Sinds zijn optreden op Noorderslag heeft Thomas Azier grote stappen gemaakt. Wat zang betreft lijkt hij amper meer op de muzikant die een paar maanden geleden nog in Groningen stond. Desalniettemin is de show nog niet heel erg overtuigend. Op de radiohits na, is het optreden niet bijzonder spannend.

Probleem

Hoofdact Franz Ferdinand kampt tot op een zekere hoogte met hetzelfde probleem. De groep brengt van alle festivalacts dit weekend tot nu toe veruit de meeste mensen op de been, maar de show kent evengoed wat inzakkers. Zeker na No You Girls volgt een blok dat de aandacht enigszins doet verslappen.

Toch stelt Franz Ferdinand allerminst teleur met een set die alle facetten van de band laat zien. Zowel langzamere nummer als Lucid Dreams en Walk Away als uptempo hits This Fire en Take Me Out worden uitstekend uitgevoerd. Daarmee is de groep alsnog een meer dan terechte afsluiter van een prima tweede festivaldag.

Franz Ferdinand op Where The Wild Things Are

Lees meer over:
franz ferdinandWhere The Wild Things Are

Aanbevolen artikelen