Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Trentemoller @ Where The Wild Things Are

Trentemøller smaakmaker aan begin festivalseizoen

De eerste dag van het popfestival Where The Wild Things Are eindigt vrijdagavond groots met een show van de Deense muzikant Trentemøller. Ook Great Minds en Crystal Antlers zorgen voor enthousiast publiek.
Door NU.nl/Harm Groustra

Afgelopen jaar vond in het bungalowpark De Eemhof te Zeewolde de eerste editie van Where The Wild Things Are plaats. Destijds beklommen onder meer Jamie Lidell, Jake Bugg en I Am Kloot het podium. Alle beschikbare kaarten vlogen razendsnel over de toonbank.

De eerste editie van het festival kende echter ook wat mankementen. Zo reageerde het publiek matig op de optredende bands en ontstond er wat verwarring over de precieze doelgroep van het evenement. Met de tweede editie moet dat rechtgezet worden.

Dat lijkt op basis van de eerste dag in ieder geval redelijk gelukt. Kleine rockbands spelen voor een enthousiast en aandachtig publiek en de grote headliners krijgen de tent ook massaal aan het dansen. Met Trentemøller en een meerkoppige band als absoluut hoogtepunt.

Erkenning

De eerste grote naam op de affiche is Great Minds, een hiphopsupergroep met onder meer Jiggy Dje, Winne en Sticks (Opgezwolle) in de gelederen. Het gezelschap speelde eerder al festivals plat, maar moet in Zeewolde hard werken voor een stukje erkenning. Die krijgt het uiteindelijk wel, ware het vooral dankzij oudere nummers.

De aanwezigen lijken in eerste instantie namelijk niet warm te lopen voor de groep, die waarschijnlijk nog nooit zo hard heeft moeten vechten voor een publiek. Hit Ik Heb Je van Jiggy Dje lijkt een kantelpunt te zijn, maar een paar langzame nummers daarna beletten dat. Uiteindelijk zorgt Hoedenplank van Opgezwolle alsnog voor een feestje.

Thuiswedstrijd

Uitgerekend het relatief onbekende Crystal Antlers heeft er maar weinig moeite mee om het publiek voor zich te winnen op het festival. De band, die afgelopen jaar een van zijn meest prominente leden zag vertrekken, lijkt vanaf de eerste minuut een thuiswedstrijd te spelen, ook al komt de groep uit de VS.

De band speelt op een van de kleinste podia die het festival rijk is. De snel gevulde zaal heeft blijkbaar genoeg behoefte aan rechttoe-rechtaan rock en blijft massaal plakken tot het einde van de set. Single Rattlesnake van het album Nothing Is Real is een van de hoogtepunten, maar de emocore van Crystal Antlers valt sowieso bijzonder goed.

Bomvol

Het Deense Trentemøller, dat kort na Crystal Antlers begint, tapt uit een heel ander vaatje. De muzikant staat bekend als vooruitstrevend elektronisch en toont zich op vrijdagavond met de grootste liveband in Zeewolde een waardige headliner. Voor het eerst staat de grootste tent van het festival van begin tot eind bomvol.

Met een show die zowel onder de categorie dance als progressieve rock valt, boeit de groep van begin tot eind. Naast eigen werk, verwerkt de act ook hits van onder meer Joy Division en The Cure in zijn set. Daarmee heeft Where The Wild Things Are op zijn eerste dag in ieder geval een van de smaakmakers van het komende festivalseizoen te pakken.

Where The Wild Things Are 2014 - dag 1

Lees meer over:

Where The Wild Things Are

Aanbevolen artikelen