Hoewel eerder werd aangekondigd dat U2 dit jaar een album uit zou brengen en op tournee zou gaan, lijkt het er nu op dat de Ierse band deze activiteiten uitstelt tot 2015.

De bandleden zouden nog niet tevreden zijn met het huidige materiaal. Dat melden diverse bronnen aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

U2 werkt momenteel aan het album met producer Danger Mouse, maar zou ook studiotijd bij hebben geboekt met Paul Epworth en Ryan Tedder van OneRepublic.

Zowel Epworth en Tedder zijn verantwoordelijk voor een reeks hits en succesalbums uit recente jaren, waaronder 21 van Adele. "Het lijkt erop dat ze langer nodig hebben een album te voltooien nu ze ouder worden, maar het mooie van U2 is dat een volledig album altijd beter is dan de som der delen", aldus een betrokkene.

Kritisch

De tournee die in september van start zou gaan, zou volgens een bron van concertorganisator Live Nation nu verplaatst zijn naar de zomer van 2015. Ook zou zanger Bono kritisch zijn over het nieuwe materiaal, nadat No Line On The Horizon in verhouding tot eerdere albums matig verkocht.

De twee recente singles van U2 hadden maar beperkt hitparadesucces. Hoewel No Ordinary Love een nummer 1-hit was voor U2 in Nederland, bleef het liedje op nummer 99 steken in de VS. De daaropvolgende single Invisible bereikte de hitlijsten niet omdat het nummer gratis ter download werd aangeboden.