De directeur van concertorganisator Live Nation spreekt tegen dat de aankomende concerttournee van Lady Gaga op het punt staat te floppen.

Volgens eerdere berichten zouden entreekaartjes maar mondjesmaat verkocht worden, nadat bleek dat een concert in Milwaukee nog lang niet was uitverkocht.

Onzin, aldus Arthur Fogel van Live Nation. "De kaartverkoop van de vorige twee tournees was enorm succesvol en deze neemt soortgelijke proporties aan", zegt hij tegen Billboard.

Volgens Fogel zitten de zalen in Noord-Amerika en Europa gemiddeld voor tachtig procent vol en de 29 concerten in de VS zouden nu al circa 20 miljoen euro in het laatje hebben gebracht. De Live Nation-directeur beweert dat dit mooie aantallen zijn voor een tournee die nog van start moet gaan.

Ook lacht hij het gerucht weg dat het bedrijf 25 miljoen euro verlies zou lijden op de tournee van Lady Gaga, die in juni start. "Vergeet dat aantal, als dat echt waar zou zijn geweest, hadden we de stekker eruit getrokken", legt Fogel uit. Er worden zelfs nog zes shows in de VS en een in Londen toegevoegd.