Zangeres en actrice Lea Michele zegt dat de opnames van haar debuutalbum Louder haar geholpen hebben bij het verwerken van het overlijden van haar vriend Cory Monteith.

De Glee-ster zegt dat het zowel "therapeutisch en moeilijk" is om de liedjes van haar album terug te luisteren. Dat vertelt ze aan muziekblad Billboard.

Louder ligt sinds vrijdag in de winkels. "Het zal altijd de meest slopende ervaring uit mijn hele leven vertegenwoordigen", legt Lea Michele uit. 

"Maar tegelijkertijd is muziek therapie. Het is therapeutisch voor mij geweest tijdens het rouwproces en tijdens andere momenten in mijn leven." Volgens Michele belichten de liedjes op Louder haar verdriet, maar tevens haar wilskracht en hoop.

"Dit album is zo'n accurate weergave van hoe de laatste twee jaar van mijn leven eruit zagen en ik weet niet wat de volgende stap in mijn leven is", erkent de zangeres.

Haar vriend en Glee-collega Cory Monteith werd in juli dood aangetroffen in een hotelkamer in Vancouver na een overdosis drugs.