De jaarlijks terugkerende concertreeks Night Of The Proms wordt deze zomer voor het eerst in de VS gehouden. Vier shows worden er opgevoerd met popmuzikanten en een klassiek orkest.

Organisator Mojo Concerts meldt dat de première op 19 juni plaatsvindt in Grand Prairie, Texas. Daarna zijn er nog shows in de staten Arkansas, Missouri en Nebraska.

Optredende artiesten zijn Michael McDonald, Kenny Loggins, The Pointer Sisters, Chic, Natalie Croquette, Il Novecento & Fine Fleur en John Miles.

Los van Kenny Loggins, in Nederland vooral bekend van de filmhit Footloose, hebben alle artiesten eerder opgetreden tijdens Night Of The Proms-concerten in Nederland en België. De organisatie is al enkele jaren bezig de concertreeks in de VS te introduceren.

"Als het ons nu niet lukt, vrees ik dat het nooit zal lukken", aldus Jan Vereecke, een van de initiatiefnemers van Night Of The Proms in België. "Maar dan kunnen we ons ook niet verwijten dat we er niet alles aan gedaan hebben om er ook in Amerika een succes van te maken. Het wordt in ieder geval een bijzonder avontuur."