De auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra is woest op Melkweg-programmeur John van Luijn, nadat hij de vereniging verleden week betichtte van "gelegaliseerde mafiatrucjes".

In een interview met 3VOOR12 haalde Van Luijn hard uit naar Buma/Stemra.

"Zij stelen geld van de clubs, dat ze zogenaamd niet allemaal legaal kunnen doorsluizen", aldus Van Luijn. "Nadat ze er eerst zelf auto's en huizen van gekocht hebben, gaan ze zelf feestjes als Buma Rotterdam Beats organiseren."

Deze uitspraken schoten Buma Cultuur-directeur Frank Helmink in het verkeerde keelgat. "Deze aantijgingen zijn niet alleen flagrant onjuist, maar ook nog eens zeer kwalijk, grievend en uitermate schadelijk voor de vereniging Buma en al haar leden", vindt Helmink.

Schandelijk

"Het moge duidelijk zijn dat de beschuldigingen als uitermate ernstig worden ervaren. Schadelijk en schandelijk." Melkweg relativeert de situatie in een reactie op 3VOOR12, door te stellen dat de gedane uitspraken "geheel op persoonlijke titel" zijn geschied en niet de mening van de Melkweg zelf vertegenwoordigen.

"Ik vind het een gotspe dat ze zich verschuilen achter de persoonlijke titel van John", zegt Helmink, die vindt dat het poppodium dit publiekelijk moet rechtzetten. "Dat de Melkweg dit niet in het openbaar wil doen, maar achter gesloten deuren, is wat vreemd, omdat ik volgens mij in een medium voor stelende dief en maffialid wordt uitgemaakt."