Stromae wil graag optreden in Rwanda, het land waar zijn vader vandaan kwam.

"Dat moet, vooral vanwege de invloeden in mijn nieuwste album", zo zegt de Belgische artiest in een interview met de BBC.

Naast Rwanda wil Paul Van Haver, zoals Stromae echt heet, ook op tournee door andere landen in Afrika. "We weten nog niet wanneer, maar natuurlijk komen we naar Afrika. Ik wil mijn wortels eren, want nog voor hiphop, dance en Franse popmuziek was dat Congolese rumba muziek. Dat vormt een brug tussen allerlei landen, en dat heb ik altijd interessant gevonden.

Over de genocide van 1994 in Rwanda, waarin zijn vader is omgekomen, zegt de Belg: "Ik ben in Brussel opgegroeid, dus ik kan niet echt zeggen dat ik eronder lijd, zoals mijn familie daar lijdt."

De 28-jarige Stromae zegt verder in het interview dat taal niet belangrijk is in zijn muziek, die ook buiten Franstalige landen populair is. "Het gaat om het gevoel."

Het album Racine Carrée was in België het best verkochte album van 2013 en was goed voor platina. Ook in Frankrijk behaalde de plaat met ruim 400.000 verkochte exemplaren de platina status. De single Papaoutai bereikte in Nederland nummer 2 van de Top 40.