Arctic Monkeys heeft woensdagavond vijf NME Awards in de wacht gesleept. De Britse indierockband is daarmee de grote winnaar van de prijzenregen van muziekblad NME.

Arctic Monkeys werd in Londen uitgeroepen tot beste Britse band en beste liveband. De heren leverden met AM bovendien het beste album af. Daarnaast ontvingen ze de NME Award voor beste fanschare en mag frontman Alex Turner zich held van het jaar noemen.

Ook Lily Allen ging met een prijs naar huis. De zangeres werd uitgeroepen tot beste soloartiest. Rockduo Drenge won in de categorie beste nieuwe band en het Glastonbury Festival won in de categorie beste festival. One Direction-lid Harry Styles werd uitgeroepen tot schurk van jaar.

Daarnaast werden er ereprijzen uitgereikt aan Paul McCartney en Blondie. De voormalige Beatle kreeg de Songwriter's Songwriter Award voor zijn bijdrage aan en invloed op de muziek en zijn indrukwekkende carrière. De Amerikaanse band werd in het zonnetje gezet met de Godlike Genius Award, die wordt uitgereikt aan 'de echt groten uit de muziekwereld'.