Ondertekenaars van een online petitie hopen dat YouTube de videoclip van het nummer Dark Horse van Katy Perry verwijdert. Zij betichten de zangeres van blasfemie.

In de videoclip speelt ze een Egyptische farao die met toverkrachten mannen in stof verandert. Een van die mannen draagt in de videoclip een hanger met het opschrift Allah.

Meer dan 50.000 mensen hebben een petitie op Change.org ondertekend omdat ze woedend zijn op de manier waarop Perry met religieuze elementen omgaat.

"Er is duidelijk blasfemie te herleiden uit de videoclip, daar Katy Perry de gelovige en het woord voor God in vlammen laat opgaan", aldus een ondertekenaar. Een andere ondertekenaar vraagt artiesten om "de fundamenten van andere religies niet te bespotten om jullie faam uit te dragen".

Het is niet de eerste keer dat een videoclip van Katy Perry bekritiseerd wordt. Eind vorig jaar haalde ze zich al de woede van dierenrechtenorganisatie PETA op de hals vanwege het gebruik van exotische diersoorten in de videoclip bij haar hit Roar. De single Dark Horse is momenteel een nummer 1-hit in Nederland.

Katy Perry ft. Juicy J - Dark Horse (2014)