Tim Lambesis, zanger van de Amerikaanse christelijke metalcoreband As I Lay Dying, moet negen jaar de gevangenis in vanwege zijn rol in een moordzaak.

Hij gaf dinsdag toe dat hij een huurmoordenaar wilde inschakelen om van zijn vrouw af te komen, zo schrijft Rolling Stone. Naast de gevangenisstraf van negen jaar moet hij een boete betalen van zo'n 7.300 euro.

De politie arresteerde Lambesis in mei vorig jaar omdat hij aan het zoeken was naar iemand die zijn vrouw Meggan, waar hij op dat moment acht jaar mee getrouwd was, wilde vermoorden.

Hij trof een undercover-agent die zich voordeed als huurmoordenaar. Lambesis gaf de man geld en instructies voor de moord.

Steroïden

In mei verdedigde de advocaat van Lambesis de zanger door te melden dat hij onder invloed van steroïden was toen hij de 'huurmoordenaar' inschakelde.

Volgens hem zou het komen door het gebruik van de middelen. Niet veel later kwamen er meer feiten boven tafel. Er werd een brief gevonden van Tim waarin stond dat hij niet langer van zijn vrouw hield en dat hij niet meer in God geloofde.

Affaires

De gedachte aan moord zou ontstaan zijn omdat zijn vrouw had ontdekt dat hij meerdere affaires had tijdens hun huwelijk. Ze maakte zich daarnaast grote zorgen over zijn vaardigheid om te zorgen voor hun drie uit Ethiopië geadopteerde kinderen en zijn obsessie voor bodybuilden.