Zanger Mike Love van The Beach Boys heeft een eerbetoon aan de overleden Beatles-gitarist George Harrison uitgebracht. Harrison zou dinsdag 71 jaar zijn geworden.

Het liedje heet Pices Brothers en werd kort na de dood van Harrison in 2001 gecomponeerd door Mike Love. Het liedje verschijnt nu voor het eerst officieel.

"Het nummer is eerder opgedoken op bootleg-cd’s en online gelekt, maar ik heb het nooit officieel uitgebracht zoals ik dat wilde", schrijft Love op Huffington Post.

"Nu leek me een goed moment", aldus de Beach Boy. Het nummer refereert aan de reis die Love en The Beatles in 1968 naar India ondernamen, om daar meditatielessen te volgen van de Maharishi. Pisces Brothers bevat spirituele mantra’s die eerder door Harrison en John Lennon in liedvorm zijn omgezet.

"Pisces Brothers is een viering voor eenieder die ooit van George gehouden heeft en voor iedereen die ooit echte toewijding ervaren heeft", zegt Mike Love over de compositie. "Het is een bescheiden aandenken aan de 'stille' Beatle."

Beluister het nummer: