De Jeugd van Tegenwoordig is drie keer genomineerd voor een Edison Pop. In de categorie videoclip neemt het hiphoptrio het tegen zichzelf op, bleek dinsdagavond toen de genomineerden bekend werden gemaakt.

Zowel de video bij Een Barkie als die bij De Formule is in de race voor de Edison Pop voor beste videoclip. De Jeugd van Tegenwoordig neemt het in die categorie op tegen Sukkel voor de Liefde van The Opposites en Mr. Probz.

Ook in de categorie hiphop komt De Jeugd van Tegenwoordig The Opposites tegen. De derde genomineerde voor die Edison is Great Minds.

Net als De Jeugd van Tegenwoordig maakt ook Mr. Probz kans op drie Edisons. Naast die voor beste video dingt Mr. Probz met zijn hit Waves mee in de categorie beste song en wordt hij mogelijk uitgeroepen tot beste nieuwkomer. In de strijd voor de Edison voor het beste nummer neemt Mr. Probz het op tegen Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter en Birds, het Songfestivalnummer van Anouk.

Volksmuziek

De Edison voor beste nieuwkomer gaat naar Mr. Probz, Jett Rebel of Martin Garrix. Garrix is ook genomineerd in de categorie dance. Daarin neemt de dj het op tegen Armin van Buuren en Yellow Claw. Jett Rebel dingt mee naar de Edison voor beste rock. Voor die prijs zijn ook De Staat en Mozes and the First Born genomineerd.

Verder zijn er Edisons in de categorieën volksmuziek, alternative en pop. Voor die prijzen zijn onder anderen Corry Konings, Jacco Gardner en Anouk genomineerd. De Edisons, die dit jaar worden uitgereikt voor een nieuwe jury onder leiding van Leon Verdonschot, worden op maandag 31 maart uitgereikt.